Në mënyrë për të shmangur shfaqjen e një pllakë të bardhë në masonry, ruajtjen e pamje tërheqëse dhe qëndrueshmëri të objekteve, ju duhet të përputhen me rregullat e masonry:

Ajo është e rekomanduar për të përdorur fino (çimento PC 400-500) pa aditivëve. Është e preferueshme për të aplikuar çimentos bërë në verë. Për të përdorur rërë dhe ujë që nuk përmban tretshme në ujë të kripërave. Aplikoni "e vështirë" zgjidhje, shmangia e tepruar hollim me ujë (lëvizshmëria zgjidhja nuk duhet të jetë më shumë se 7 mm). Jo për të shtuar zgjidhje me aditivëve. Përdorni për masonry fllad përgatitur zgjidhje. Për të parandaluar përdorimin e recessed atë. Maksimale thellësi të damar — në një thellësi prej chamfer (jo më shumë se 3 mm thellë në masonry), shih Fig. Nr 1. Të tilla seams, rekomandojnë kryerjen e posaçëm të rassevat (shih Fig.2). Në ndërtimin e masonry nuk do të lejojë ingress e llaç. Në kontakt me zgjidhje për të bërë pirg masonry — për të hequr atë me një furçë të thatë ose të nesërmen, fshini brushën me ujë. Mos e fshij para muri, në një burlap thes. Çdo ditë, pas përdorimit, të mbuluar muret me një material i papërshkueshëm nga uji (mbulim ndjerë, film, etj.). Për të shmangur ngrirjen e papërfunduar masonry gjatë gjithë trashësisë. Në rast të pamundësisë së ndërtimit të çatisë para ngricat — gjithmonë të fshehur muret për dimër me material për mbulim për të parandaluar e ujit ingress në voids e tullat dhe duke u bërë ngjyhet nyje në masonry. Për shkak të tepri e tulla me ujë, e ndjekur nga përsëritur ngrirjes dhe shkrirjes së nuk është i përjashtuar flaking dhe të prerë gjërat me cifla të pjesshme shkëmbi individuale tulla të ekspozuar ndaj tepruar tepri ujë.Për të njëjtat arsye ajo nuk është e rekomanduar për të përdorur të fytyrës përballet me tulla për mbledhje të gardhe si një tullë gardh gjatë gjithë vitit oversaturated me lagështi dhe të nënshtruar të përsëritura të ngrirjes dhe shkrirjes (në sezonin e më shumë se 100 herë), i cili në mënyrë drastike zvogëlon saj qëndrueshmëri, duke shkaktuar plasaritje dhe delamination e tullave në masonry gardh. Për gardhe ajo është e rekomanduar për të përdorur tulla me thithjen e ujit prej 4-6%. Për të përmirësuar qëndrueshmërinë e strukturave është e rekomanduar për të trajtuar sipërfaqen e masonry hydrophobic të lëngshme. Gidrofobizatora mbarsje është e rekomanduar për të përdorur këto rend: a) para hedhjen e para sipërfaqe prej qeramike tulla dip në gidrofobizatora të lëngshme në rreshtin e parë të voids; b) pas përfundimit të punës me llak veshje hydrophobic të lëngshme të thatë dhe sipërfaqe të masonry, derisa e saj të plotë, ngopja, me të detyrueshme lulëzim atë.E shtresë e masonry karakterizohet nga forma e saj meniscus (e jashtme sipërfaqen e damar). Formimin e meniscus, duke vulosur pjesën e jashtme të damar, e cila përmirëson fuqinë karakteristikat e çimentos përbashkët dhe kështu rrit rezistencën shtresë të reshjeve. Përveç kësaj, format e ndryshme të meniscus, nga ana e tyre, ndikojnë në theks të veçantë në cilësi të masonry. Kështu, recessed atë (të rrumbullakuar konkave dhe konkave dvukratny), për shkak të luajnë të hijeve, të favorshme theksoni çdo tulla, duke i dhënë masonry cilësi maksimale. Në anën tjetër të sheshtë dhe të lakuar seams japin muret më të njëtrajtshme. Rekomandohet të përbashkët trashësia është 8 mm. Maksimale 10-12 mm. trashë shtresë, më përçueshmëri ka mure si përçueshmëri koeficienti i bashkoj në bazë të llaç çimento është shumë më i lartë se përçueshmëri termike të qeramike tulla. Kështu, për shembull, në trashësi prej 12 mm rezistenca e ngrohjes kryerjen fytyrën brickwork ul në drejtim të mureve me shtresë gjerësi prej 8 mm me rreth 1.5-2% (përafërt termike llogaritjes). Meniscus shtresë e formuar me një të veçantë profilin rassevat, me çdo bead lloji ka vet treguar.