Појавата на тули за себе со својата убавина, бара видлив црта совршено рамен лица. Она што е потребно да се создаде убава и спектакуларен brickwork?

Тоа обично се користи интерни на што укажува и да создаде ефект на контраст помеѓу лицето тули и шиење.За природни керамички тули експерти препорачуваат црвено соочуваат со тули поставени на бела или црна решение.

Црна боја е бојата на решение се постигнува со додавање на тоа минерална пигмент — саѓи.

Основа, се разбира, е цемент-песок малтер. За да се добие висок квалитет на црна решение, на стандарден серија (1 кофа на цемент за да се 3 кофи песок) се додава околу 500 грама на саѓи (soot). Точниот процент на саѓи во решението е определено empirically. Треба да се запомни дека прекумерната количина на саѓи може да доведе до намалување на силата својства на малтер заеднички.

Preimushestvenno јаглерод во споредба со графит и други пигменти во Том, кој тој исклучително отпорни на атмосферски, не "пливање", а не "мрсна" и е добро соработува со цемент-песок малтер.